Går din Mac varm, susande fläktar och en dator som jobbar mer än normalt så kan det vara dags att städa ut gamla cachefiler och gammalt skräp – det hjälper förvånansvärt ofta att bara köra två program sedan mår din Mac bra igen.

OnyX

Vi startar med OnyX – ett kraftfullt gratisprogram som jag alltid installerar i mina Mac:ar.

Ladda Ned Onyx

Jag kör vanligt underhåll. Raderar inte Mails indexfiler utan bygger upp dem på nytt. Det är allt och kom ihåg – detta är ett kraftullt program. Kör bara de funktioner du känner till och kan. Gör inget du inte är tvärsäker på med andra ord.

CleanMyMac

Steg nummer två – CleanMyMac. Jag kör underhållsprogrammen/funktionerna även här.

Hela den här operationen tar 20-30 minuter sedan brukar du ha en mac som snurrar som ny (nåja).

 

%d bloggare gillar detta: