Så blir du av med MacKeeper

Så blir du av med MacKeeper

MacKeeper är ett av de mest irriterande programmen du kan hitta inom Mac-världen. Det marknadsförs med en blandning av halvsanningar och skrämselpropganda och har därför fått namnet ‘scareware’. Så här blir du av med MacKeeper och installerar andra, seriösa och fungerande program.

Avinstallera MacKeeper

Börja med att avinstallera MacKeeper. Du behöver inte programmet. Jag har testkört det på en garanterat helt ren, nyinstallerad Mac-dator där inget annat program körs. Trots det så hävdade MacKeeper att datorn innehåller drygt 150 allvarliga säkerhetsproblem.

. Avinstallera Mackeeper med den inbyggda funktionen i programmet
. Ladda ned och installera Malwarebytes och scanna din mac så att den är ren från malware och MacKeeper

Byt program

När du nu blivit av med MacKeeper så är det dags att välja och installera ett annat, seriöst och fungerande program. nu är det helt upp till dig om du vill betala en slant eller använda ett gratisprogram. Här kommer alltså en gratislösning och en lösning som kostar en liten peng.

OnyX

OnyX är ett kraftfullt verktyg för att köra underhåll på din dator, städa ut överblivna filer, korrigera filrättighetr och se till att din Mac är i topptrim. Programmet är gratis och det är inte riktigt lika enkelt att förstå sig på som programmet nedan, CleanMyMac. Läs därför innantill för att allt det som OnyX kan göra ska du normalt sett inte behöva göra och du ska framför allt inte köra alla funktioner. Kör underhållsdelen eller så laddar du hem ‘lillebror/lillasyster’ Maintenance som är en enklare och kanske lite mer begriplig lösning.

Maintenance är inget program som du ska behöva köra särskilt ofta. Kör det om du får problem och annars kanske 1-2 gånger i månaden, max.

CleanMyMac

CleanMyMac är det program jag själv använder och jag kör det varje måndag, vare sig det behövs eller inte. Jag kör det samtidigt som jag startar om mina datorer och mina mobila enheter. Det gör jag också varje måndag. Det är gammal vana och något som tar någon minut medan jag dricker en kopp kaffe.

CleanMyMac städar ut språkfiler som du sannolikt vare sig behöver eller behöver ha kvar, dubbletter i Photos, bifogade filer i Mail och gamla, överblivna filer. Programmet kan även köra underhålls, korrigera filrättigheter och se till att din hårddisk och dina anslutna externa hårddiskar är i trim. Programmet kostar visserligen en slant men det är lika enkelt, snyggt som smidigt att använda.

CleanMyMac


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x