Även en Mac kan behöva lite omvårdnad, kärlek och översyn. Något som du fixar ganska enkelt, själv, med hjälp av några program.

Jag använder i princip bara två program för underhåll av mina Mac-datorer förutom de inbyggda funktionerna och det är inte särskilt mycket jag gör heller för att hålla dem i topptrim.

  • CleanMyMac X
  • OnyX

Det första programmet kostar några hundralappar att köpa beroende på hur många datorer du har och det andra programmet, OnyX, är helt gratis. Det är allt som jag använder och jag kör inte programmen särskilt ofta heller – bara om det behövs.

CleanMyMac X

Det här är ett program för en rad uppgifter och underhåll – fixa din mailkö, index och databaser som macOS använder, städa ut onödiga filer, avinstallera program och underhåll. Det är ett komplext och avancerat program men det kräver inte en massa inställningar eller att du måste läsa på en massa. Installera CleanMyMacX och kör det då och då.

CleanMyMac X

Jag använder programmet någon gång i månaden.

OnyX

OnyX är ett kraftfullt program för att korrigera eventuella fel och underhåll som kompletterar CleanMyMac X. Jag har det som ett verktyg som jag tar till omen Mac inte gör som jag vill eller för att göra en djupare och mer noggrann kontroll.

OnyX

Jag använder OnyX med standardinställningarna och jag använder programmet i princip bara om jag tror att något kan vara fel.

Omstart

Utöver det så startar jag om mina prylar varje måndag. Då körs nämligen det inbyggda underhållet, minnet rensas och mina Apple-prylar är redo för en ny vecklas jobb.

  • Omstart varje måndag morgon
  • CleanMyMac X, någon gång per månad
  • OnyX, om något kan vara fel

Det är allt.

%d bloggare gillar detta: