Kort efter det att Apple Music lanserades så bytte jag musiktjänst och flyttade mina spellistor från Spotify och stängde ned mitt konto. Då, på den tiden, så var det ett tidsödande jobb att flytta spellistor och det fanns få appar och få tjänster för att få över informationen. Det har dessbättre blivit bättre, mycket bättre, och idag kan du byta från Spotify nästan helt automatiskt.

Varför ska du då byta?

I mitt fall, förutom att jag är obotligt Apple-entusiast, så handlade det om två saker – musiktipsen och ljudkvaliteten. Spotify använde då mest algoritmer för att tipsa om vad jag skulle kunna tänkas vara intresserad av att lyssna på och det var sällan eller aldrig rätt. Tvärtom plågade Spotify mig med svenska dansband och svenska rappare.  Det första har jag inga problem att stå ut med, det andra skyr jag som pesten.

Sedan använde då (hur det är idag vet jag inte) Spotify Ogg för att komprimera det som strömmas. Ogg är gratis, Open Source, men ger inte riktigt samma ljudkvalitet som den teknik som Apple använder, eller det var så ska sägas för efter att ha bytt från Spotify till Apple Music så har jag aldrig tittat tillbaka. Jag kunde i alla fall konstatera  att med Apple Music dök plötsligt helt nya och fler instrument i den musik jag lyssnade på. Det lät märkbart bättre.

Flytta

Idag har du flera tjänster och appar som gör det mycket enkelt, snabbt och smidigt att byta musiktjänst.

Soundiiz

Tjänsten är gratis om du kan leva med att flytta spellista för spellista, en i taget. Betalar du tre dollar för en månads tillgång till tjänsten så kan du flytta alla spellistor, automatiskt direkt. Se till att ha ett aktivt konto i Apple Music och synkning via iCloud påslaget så fungerar det att välja att du vill flytta spellistor från Spotify till Apple Music.

Stamp

Stamp var det program som jag slet med för många år sedan. Då fungerade appen och tjänsten sådär vilket berodde på att det jag testade var en tidig testversion. Idag fungerar Stamp bättre och mera stabilt och har stöd för flera olika strömmande tjänster.

Songshift

Songshift är en iOS-app så du behöver en iPhone eller en iPad för att flytta musik och spellistor. Appen är gratis och du köper de funktioner du anser dig behöva via köp-i-appen. Kom nu ihåg att ska du ha dina musiklistor i andra enheter än i din iPhone/iPad så slå på synkning via iCloud.

TuneMyMusic

Det här är också en webbaserad tjänst där du ger tjänsten tillgång till ditt konto i Spotify och sedan Apple Music. Sedan är det bara att flytta spellistor.

 

%d bloggare gillar detta: