Pokémon GO kommer snart att byggas ut mer ännu fler AR-funktioner – bland annat en helt ny funktion “Buddy Adventure” där du ska kunna dela AR med andra.

“Buddy Adventure.” – innebär att du ska kunna plocka fram en valfri Pokémon ur sin samling, ställa ut den i verkligheten, ungefär som nu när du kan ta bilder på den. I “Buddy Adventure.” ska du dessutom kunna dela AR-upplevelsen med andra och andra Pokémons.

Hängde du med där?

Du och dina kompisar kommer att kunna se varandras Pokémons, ge dem bär, klappa dem på huvudet och ta bilder.

“The Pokémon GO Buddy Adventure feature will not only allow you to interact with your own Pokémon via the AR camera, it will also provide Trainers with a shared experience of seeing their real world friends interacting with their Buddy Pokémon in real time. Buddy Adventure is also cross platform, so whether your friends are on an iPhone or Android device, you will still see them when the feature is enabled. Trainers worldwide can look forward to Buddy Adventure coming to Pokémon GO in the months ahead.”

Niantic

Mer verkligt

Niantic jobbar också på att göra hela AR-läget mer verkligt. Få in skuggor, få en Pokémon att kunna går runt, bakom en vägg och så vidare. Allt för att din figur ska smälta in i omgivningen och verkligen se ut som att den finns där du placerat den. Niantic kommer också att använda insamlad data via Wayfarer för att bygga ut platser med mer information om lokala landmärken, konst, mötesplatser och så vidare.

Den tredje nyheten från Niantic där sponsrade gym och Pokéstops men inte bara för stora företag utan på sikt kommer möjligheten för mindre, lokala företag att sponsra ens plats i spelet. Den funktionen räknar Niantic med kommer att dyka upp i spelet under december, i år.

Wayfarer kommer att rullas ut bredare redan under nästa vecka men i övrigt så berättade Niantic inte om när vi kommer att få se de nya funktionerna i spelet.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här