Terrakion är en grottlevande Pokémon som dyker upp i spelet den 26 november. Det är en stor, sark Pokémon där vädret spelar en inte oviktig roll.

Mewtwo och Metagross är två Pokémons som fungerar – i alla väder. Dialga och Kyogre är också helt okej som backup.

  • 2026 – 2113 
  • 2553 – 2641 väderboostad, molnigt eller delvis molnigt väder

Terrakion är inte en Pokémon som tål särskilt mycket så 3-4 spelare på höga nivåer och med rätt Pokémons bör kunna besegra den. Räkna med 4-7 till 7 om ni är ett blandat gäng som spelar. Har  du en maxad Jirachi så ta med den i ditt lag. Den kan visa sig vara mycket användbar mot Terrakion.

Svår att fånga

Terrakion har ett ryckigt, utdraget rörelseschema med en massa hopp följt av dubbla utfall. Det gör att den är svårare att läsa av än normalt. Försök inte att kasta så länge som Terrakion hoppar. Det är vanskligt utan avvakta och invänta utfallen, när den kastar med huvudet. Satsa på att kasta vid andra utfallet, direkt efter det att den rätat upp huvudet.

Även med riktigt bra träffar, Great och bättre, så är Terrakion svårfångad vilket tyder på låg ”catchrate”. Jag missade själv en Terrakion trots tre Excellent-träffar i rad med bär ich tiotalet bollar, ingen sämre än Nice-träffar.

Grafik

Nedan finns grafik som tagit hänsyn till vädret och satt samman olika lag.

The Silph Road

Ut och jaga nu!

%d bloggare gillar detta: