Tre små, supertunna och superlätta trådlösa hörlurar – alla från Apple. Macken har kollat in vad som skiljer, testat design, funktioner och ljud och korat en vinnare.

AirPods

Detta är urmodellen, det som startade trenden med små, superlätta trådlösa hörlurar. Den andra generationen kommer med trådlös laddning dessutom. 5 timmars lyssningstid och 3 timmars samtalstid. AirPods saknar brusredcuering.

 • Små, mycket lätta
 • Lägsta pris

 • Passar en del öron illa, hörluren trillar ut

 • Inte lika bra ljud som de övriga

Pris: 1995 kronor, 2495 med omslag för trådslös laddning

AirPods Pro

Bättre passform, ska fungera med flera olika typer av öron. Brusreducering stänger ute ljud, Transparens gör det möjligt att höra omgivningen, i ett samtal exempelvis. Apple nya hörlurar med en passningsbar yttre del. 4.5 timmars lyssning med Transparens påslaget. 5 timmar med Transparens avslaget. Lägger du till laddningen i omslaget så får du ut 24 timmars lyssning och 18 timmars taltid. Tål svett och vatten men de är inte vattentäta.

 • Brusreducering
 • Transparens

 • Högt pris

Pris: 3195 kronor

PowerBeats Pro

Hörlurar från Beats som sitter med en bygel över örat och en anpassningsbar ”muff” precis som AirPods Pro. 9 timmars lyssning och över 24 timmar med laddningen i omslaget. Finns i flera färger, vitt, svart, grönt och blå. Brusreducering ingår och du kan ställa volymen direkt på hörluren.

 • Brusreducering
 • Ljudreglage på varje hörlur
 • Passar alla öron och sitter säkert

 • Större omslag än övriga

Pris: 2795 kronor

Rond för rond

Dags att testa trion rond för rond och testa olika funktioner och kora en vinnare.

Ljud

Två av de tre sticker ut direkt – AirPods Pro och PowerBeats Pro. Huvudsakligen därför att de har ett fylligare ljud, mer bas – de två låter påvisbart mycket bättre än de första modellerna av AirPod. Var noga med att testa passformen på den del som går in i örat. Rätt ”muff” ger mycket bättre ljud.

Kom nu ihåg att så här små hörlurar inte levererar samma ljudkvalitet som stora hörlurar och de kan inte mäta sig med premium-lurar, Bose, Bang & Olufsen eller dyrare studiohörlurar. Det är ett bra ljud men det är inte ett professionellt ljud.

Vinnare: AirPods Pro och PowerBeats Pro

Brusreducering

Två klara vinnare igen då AirPod saknar brusreducering. Ett litet extra plus till AirPods Pro som dessutom har Transparens vilket ger en möjlighet att höra och hänga med i ett samtal.

Vinnare: AirPods Pro

Passform

Mina öron passar inte för AirPods, den ena ramlar hela tiden ur örat. AirPods Pro sitter betydligt bättre men den solklara vinnaren är PowerBeats Pro. Bygel i kombination med ”muffar” ger en perfekt passform – för alla.

Vinnare: PowerBeats Pro 

Storlek

Med storlek väger jag in omslaget och storleken på hörlurarna. Det är inte helt oviktigt att omslaget ryms i en ficka och inte ta för mycket plats. Här ligger PowerBeats Pro på gränsen för att vara lite för stort, lite för klumpigt.

Vinnare: AirPods och AirPods Pro

Batteritid

Powerbeats Pro har dubbelt så bra batteritid, 9 timmar, som de övriga. Knockoutseger.

Vinnare: PowerBeats Pro

Funktioner

Ska du höja/sänka ljudet, slå på eller slå av hörlurarna så är PowerBeats Pro enklast att komma överens med. Märket, loggan är på/av och på överkanten av var hörlur finns ett litet ljudreglage.

Jodå, du kan styra AirPoda och AirPods Pro med ”gestures” men det är inte riktigt lika enkelt.

Vinnare: PowerBeats Pro

Pris

Pengar är inte oviktigt i sammanhanget. AirPods har lägsta pris och handlar det enbart om kronor och ören och där du är ute efter grundfunktioner – bra ljud, kunna lyssna, prata och få meddelande upplösta direkt av Siri så är AirPods ditt val, inte ens med trådlös laddning så kostar AirPods lika mycket som AirPods Pro eller PowerBeats Pro.

Vinnare: AirPods 

Trådlös laddning

Det fanns funktioner som jag hart valt bort därför att hag inte tycker att det här avgörande eller viktigt. Sladd eller trådlös laddning – det är möjligen en feature som en del uppskattar men för egen del spelar det ingen roll. Det är inte en avgörande faktor, inte på minsta sätt.

Vinnare

AirPods: Två ronder
AirPods Pro: Tre ronder
PowerBeats Pro: Fyra ronder

Väger du samman ljud, passform, batteritid och pris så är vinnaren – PowerBeats Pro. I mina ögon är det de tre viktigaste urvalsfaktorerna för små, superlätta hörlurar.

We have a winner!

PowerBeats Pro

%d bloggare gillar detta: