Du sitter där med en rätt anständig samling Pokémons och funderar över vilka du ska utveckla, och inte. Här är Mackens tips.

Alla Pokémons har olika förmågor, olika moves och de kan enklast delas upp i defensiva och offensiva Pokémons. Tyranitar ärr en offensiv Pokémon medan Slaking ärr en defensiv Pokémons – får att ta två tydliga exempel.

Den ena anfaller du med, Tyranitar, och den andra försvarar du dig med, Slaking.

Det du bör göra är att kontrollera hur bra de är, vilka värden och vilken statistik det har. Den inofficiella appen ger en vägledning men långt ifrån alla svar så du behöver en app till – Poké Genie. Du gör en skärmbild på din Pokémon, startar Poké Genie – då får du de svar och det underlag du behöver.

Bra Pokémons

Generellt sätt så är det liten skillnad mellan en Pokémon på 90 procent och en Pokémon på 100 procent. Det du bör leta efter är en Pokémon med jämna siffror – alltså Attack, Försvar och Uthållighet. I annat fall är det viktigt att du håller reda på vilka ”moves” som är bättre än de andra. Ska du lämna en Pokémon i ett grym för försvar så är Försvar den viktigaste förmågan i kombination med Uthållighet. Ska du duellera så är attack och uthållighet det du letar efter. Ställs du mot Team Rocket så är det extra viktigt att du dels håller reda vilka bra Pokémons du har men också vilka typer av Pokémons du har. Vatten används mot eld och så vidare.

En bra Pokémon ligger högt i statistiken, 90 procent och över sedan kan du välja vilken förmåga som du premierar och tycker är viktigast.  Du kan som bekant byta ”moves” med Fast/Charge TM och även det är slumpmässigt så kan du bygga upp en lite bättre Pokémon. Mitt råd är att utveckla Pokémons som ligger på 90 procent och över och sedan köra ”Power Up” på de som är riktigt bra. Kom då ihåg att det är de sista stegen när du ökar styrkan på en Pokémon som kostar riktigt mycket.

Spara Pokémons

Hur du sedan bygger upp din samling och vilka Pokémons du sparar och inte handlar mer om vad du vill spara på än om att ha många figurer. Du lör knappast behöva mer än sex stycken Pokémons – då täcker du in alla varianter, hög Attack, Hög Försvarsförmåga och hög Uthållighet. Sämre Pokémons finns det ingen anledning att dra runt med och du börjar att få ont om utrymme. Städa och behålla tre, de tre bästa. Sedan vet jag att det finns spelare som vill ha tre av alla, minst, för att ha alla utvecklingsstegen. Det gör du som du vill, jag gör det inte. Jag utvecklar alla, nästan alla, till sista steget och det är de som jag behåller.

Det tål också att påpekas – det tar tid att bygga upp en bra samling.

haka på alla Community Days, alla event och kläck massor av ägg. Det är bra sätt, förutom att gå i massor, i jakten på Pokémons. Nu har det tillkommit ett nytt sätt – dueller med Team Rocket men det är ett sätt som jag inte rekommenderar. Visserligen ökar en Pokémon vad gäller alla värden när du återställer den, purify, men priset i form av revives och potions är högt. Dessutom är det svårt att hitta en Pokémons tillräckligt bar för att satsa på – den bör ligga från 80+ procent och uppåt.

Shiny Pokémons har inga speciella förmågor. Det har inte heller Lucky Pokémons så de behandlar du som vilka Pokémons som helst.

Råd

Samla ihop en samling med slagskämpar, bra slagskämpar, Tyranitar, Machamp och Poliwrath. Samla också ihop en bra samling av defensiva försvarare – Blissy, Snorlax och Lapras exempelvis och kanske Slaking också. Satsa på bra försvar och hög uthållighet.  De är bra att sätta in i gym som försvarare.

Sedan är det ingen dum idé att sätta samman lag – Teams som du snabbt kan plocka fram om du ska attackera ett gym.

Tålamod är nyckeln här oavsett vilken strategi du väljer. Tålamod och att du verkligen utvecklar de Pokémons som är värda att satsa på.

Ut och jaga nu!

%d bloggare gillar detta: