Niantic har spärrat och stängt ned över 500 000 konton i Pokémon GO och Wizards Unite sedan kontona fuskat på olika sätt. Över 22 000 konton i Ingress har också stängts ned av samma skäl.

Niantic har förbättrat möjligheten att spåra och upptäcka konton som använder knäckta enheter. Detta är främst är ett problem på Android-sidan då iOS-enheter inte är lika lätta att knäcka. Niantic säger också i ett meddelande att funktioner att upptäcka manipulerade versioner av spelet också har förbättrats.

  • We’ve improved detection of rooted and jailbroken devices to curb bad actors from sideloading cheating apps or modified versions of our apps. As a reminder, our games will fail to run on devices that have compromised root access.
  • We’ve identified and initiated action against more than 500K accounts who were found to be using cheating apps in Pokémon GO and Harry Potter: Wizards Unite.
  • We banned 22K Ingress accounts that were found to be supporting and participating in the illicit trade of in-game items.

Niantic

Fuskare

Fuskande spelare har sedan länge varit ett problem, främst då spelare som ”spoofar”. Med knäckta enheter och manipulerade versioner av den officiella appen eller med hjälp av andra appar så matas falska GPS-koordinater in i spelen. Det betyder att spelaren kan förflytta sig i spelet, utan att flyttat sig fysiskt.

Niantic stämde tidigare i somras en rad utvecklare som tillhandahöll manipulerade versioner av Pokémon GO, Ingress och även av det då ännu inte lanserade Wizards Unite.

Pokémon Go: Niantic stämmer Global++

%d bloggare gillar detta: