Vi som spelar går ibland till lätt överdrift och vi spelar kanske inte alltid på ett sätt som omgivningen förstår sig sig på. Vilken är den mest udda plats eller det mest udda sätt som du har raidat på?

Här i Skellefteå finns ett gym mitt på stadens torg som du når från omgivande restauranger och du når den inifrån salong 1, i biografen intill. Jag har raidat detta gym både under reklamfilmen inne på biografen och mellan tuggorna med kinamat.

Konferens

Det finns även ett gym nere i Stadsparken som du når från omgivande konferenslokaler. Jodå, jag har radat även under en konferens då en av föredragshållarna gjorde sitt bästa att vagga oss till sömns med en entonig, mässande röst och ett oräkneligt antal powerpoint-bilder.

Jag hävdar alldeles bestämt att det var nödvändigt att ”raida” för att jag skulle kunna hålla mig vaken.

Legendary

Under en konferens nere i Stockholm hände samma sak. Ändlösa powerpoint-bilder i ett ämne som borde ha varit intressant och som jag normalt är intresserad av men som just då var dödligt tråkigt i händerna på en person med en röst lika rak som en platt sinuskurva och med ändlösa rader med powerpoint-bilder som innehöll precis det han stod där framme och berättade. Med entonig röst läste han innantill.

Utanför fanns ett gym där det låg ett ägg och väntade på att kläckas och en T5-raid. Med tanke på att vi befann oss mitt i ett stort kontorsområde så hade jag inte alltför stora förhoppningar om att det skulle gå att genomföra någon raid. Rayquaza kräver 4-7 spelare och jag trodde inte att ett gäng ”slipsnissar” var Pokémon Go-spelare. Det var inte rätt miljö så att säga.

Ägget kläcktes och det gick att raida. Jag klev in i lobbyn och kunde se att det fanns två spelare inne. Hoppet tändes. Det kanske skulle gå. Det var ju ändå 45 minuter kvar innan Rayquaza försvann. Jag stod kvar i lobbyn och väntade. En spelare till ramlade in. Nu var vi tre, fyra med mig och det kanske, men bara kanske skulle räcka. Två till klev in och då klickade jag för att genomföra raiden. Väl inne så ramlade det in ytterligare spelare och vi var 11 stycken som utan problem genomförda raiden. Tyvärr blev det ingen Legandary men det gjorde mindre. Jag hade två sedan tidigare men det intressanta var att inne på konferensen så började två personer till att ”picka” på sina telefoner. Tre av de elva därute satt inne på en trist konferens så jag var inte ensam.

En bio, en restaurang och två konferenser det är mina udda ställen – vilka är dina?

Berätta gärna i en kommentar nedan.

%d bloggare gillar detta: