Även Facebook har lyssnat på ljudfiler från Facebook Messenger. Innehållet har även skrivits ut av anlitade underleverantörer.

Avslöjandet om Facebook är det senaste i en lång rad av liknande uppgifter rörande Apple, Google, Amazon och nu alltså även den sociala jätten Facebook.

Facebook Inc. has been paying hundreds of outside contractors to transcribe clips of audio from users of its services, according to people with knowledge of the work.

The work has rattled the contract employees, who are not told where the audio was recorded or how it was obtained — only to transcribe it, said the people, who requested anonymity for fear of losing their jobs. They’re hearing Facebook users’ conversations, sometimes with vulgar content, but do not know why Facebook needs them transcribed, the people said.

Bloomberg

Insamlingen och lyssningen och kontrollen av informationen görs för att analysera funktionen och tjänsten och för att utveckla densamma. Facebook har nu gjort som flera av de övriga och stoppat genomgången och utskriften av ljudfiler från meddelandetjänsten.

%d bloggare gillar detta: