Rykten om en ny Nintendo Switch, en Pro-modell, har snurrat runt sedan 2018 och Nintendo har inte bekräftat att det vare sig finns eller kommer en kraftfullare Nintendo Switch. Mot bakgrund av det kommer en uppdaterad modell med bättre batteri-tid och en Nintendo Switch Lite så har rykten om en ny, tredje modell fått fart igen.

Nyligen  kom också uppgifter om att Nintendo kommer att använda IGZO-skärmar i kommande modeller. Det är en typ av bildskärm som ger hlgr upplösning och en IGZO-skärm är dessutom strömsnål.

Sharp Corp. will supply its IGZO display panels to Nintendo Co.’s new videogame machines, a top executive said, a boost for Sharp as it tries to spread its version of advanced display technology.

IGZO—indium gallium zinc oxide—is a semiconducting material that the Osaka-based display maker was first to use in mass-produced display panels. Its features include high resolution, low energy consumption and durability.

Wall Street Journal (betalvägg)

Uppdaterad modell

Redan i år kommer en uppdaterad modell med bättre batteritid än tidigare. Det handlar om några timmars bättre batteritid men i övrigt så är det samma Nintendo Switch som funnit på marknaden sedan två år. Nintendo kommer även med en mindre modell, som inte kan anslutas till en tv – Nintendo Switch Lite. Det är en budgetmodell med fasta controllers, helt handhållen.

Sedan alltså rykten om en Pro-modell med kraftfullare hårdvara, högre upplösning och sannolikt också också bättre batteritid.

Nintendo Co. plans to release a new version of its Switch videogame console next year to maintain the sales momentum of the device, according to suppliers and others with direct knowledge of the plan.

Sales of the Switch, introduced in March 2017, are still solid but are no longer delivering the favorable surprises that marked the machine’s first year on the market. Nintendo shares, which rose sharply last year, have trailed the broader stock market this year.

Wall Street Journal (betalvägg)

Nästa år

Då det kommer en uppdatering av den nuvarande modellen i höst/vinter tillsammans med Nintendo Switch Lite så lär inte Nintendo lansera en eventuella Pro-modell redan i år. Det är mer sannolikt att den i så fall kommer 2020 men sortera in den uppgiften under gissningar och spekulationer. priset beror naturligtvis på hur mycket mer kraftfullt hårdvara som Nintendo petar in under skalet men en Pro-modell kommer att kosta mer än den nuvarande som kostar runt 3650 kronor. En gissning är att en Pro-modell kan landa på strax under 5 000 kronor.
%d bloggare gillar detta: