The Family, Familjen, en en osynlig, konservativ kristen organisation som har medlemmar bland företagsledare, politiker och beslutsfattare. Det ä en grupp som inte vill synas, som har som, måtto att vara osynlig därför att det gör gruppen mer inflytelserik. Det här dokumentären om en grupp som har ett stort och mycket omfattande omflyttande utan insyn, utan demokrati och utan att synas.

Familjen år uppbygd som mindre lokala, manliga, bönegrupper och de når nu enda till Washington där gruppen arrangerar stora event så som den årliga bönefrukosten där även USAs president deltar. Gruppens medlemmar agerar långt utanför demokratin, besöker statschefer, förhandlar och försöker företräda bara sig själva, öven om de är medlemmar av den amerikanska kongressen eller senaten. Något som är brottsligt i USA. Är du folkvald så företräder du dina väljare, 24 timmar per dygn.

Maria Butina

Det var bland annat den här guppen och de stora bönemötena som Maria Butina sökte sig til. Hon är vapenförespråkare, står nära Putin och greps av FBI anklagad för att vara rysk agent. Familjens ambitioner handlar dock inte bara om amerikansk politisk och Washington. Den gör gruppen siktar globalt, på ett globalt inflytande – utan att synas.

Netflix – The Family

 

%d bloggare gillar detta: