En kraftigt berusad ung flicka utsätts för sexuella övergrepp och våldtas. Förövarna tar bilder som publiceras i sociala medier och som skickas runt bland småstadens ungdomar.

Staden delas mellan de som protesterar mot övergreppet och andra som sopar undan det som hänt med ”Pojkar är pojkar”. I polisförhören säger unga flickor att de varnade offret för att åka med de unga pojkar som misstänks för övergreppen. Det är uppenbart att det finns en vetskap om att fulla unga pojkar inte är en säker miljö för unga flickor. Till saken hör att flickan är minderårig.

Fotbollslag

Polisen får in en anmälan och inleder en utredning som ganska snart pekar ut två pojkar, medlemmar i skolans fotbollslag (amerikansk fotboll). Under utredningens gång så misstänks fler pojkar för att ha varit inblandade. Pojkarna åtalas och utanför domstolsbyggnaden samlas andra kvinnor som kan berätta om liknande historier. De har också utsatts för övergrepp. Roll Red Roll är en historia om sexuella övergrepp, en våldtäktskultur och en liten stad som har svårt att förhålla sig till det.

Anonymous

Mitt I alla mediauppståndelse så slår Anonymous till, publicerar en video och hackar en hemsida som tillhör en fanclub till stadens amerikanska fotbollslag. Anonymous publicerar sedan information om de misstänkta och det brott de misstänks för.

Polisförhören visar också att flera av de pojkar som ser den unga flickan under kvällen inser att hon är så kraftigt berusad att hon inte kan ta hand om sig själv. Morgonen efter övergreppen ägt rum skickar förövarna bilder på flickan. Det blir fällande domar. En av pojkarna döms till ett års ungdomsfängelse medan den andra pojken döms till två års ungdomsfängelse.

Sju månader efter rättegången kommer ytterligare ett åtal mot skolans rektor och tre ytterligare anställda på skolan för en annan våldtäkt mot en 14-årig flicka som tystades ned. Det visar sig att det finns lärare, skolanställda och föräldrar som känt till våldtäkten mot flickan och att det var samma pojkar som pekas ut som de nu dömda.

Netflix – Roll Red Roll

%d bloggare gillar detta: