MacBook Pro, 15-tums modellen, där de gamla batterierna inte har bytts är förbjudna att ta med sig på flygningar i USA. I Europa så får denna modell inte användas under flygning utan måste vara avslagen.

Det är den amerikanska myndigheten U.S. Federal Aviation Administration som nu meddelat att just den här specifika modellen, med de gamla batterierna, som satt i datorn när den såldes, inte får tas med på flygningar. Apple har kallat tillbaka alla MacBook Pro 15-tum för ett batteribyte som är gratis så har du en sådan dator och inte har bytt batterierna – kontakta din närmaste återförsäljare eller där du har köpt datorn och byt batterierna. De kan nämligen bli överhettade och i värsta fall orsaka en brand.

Observera nu också att det inte gäller alla MacBook Pro av 2015 års modell, inte heller alla MacBook Pro 15-tum från samma år. Du kan själv kontrollera om din dator omfattas av utbytesprogrammet här:

https://support.apple.com/15-inch-macbook-pro-battery-recall

Finns ditt serienummer inte med i Apples databas så har du inte batterier som måste bytas.

%d bloggare gillar detta: