Donald Trump vill styra och kontrollera sociala medier. Han anser att bland andra Twitter missgynnar konservativa politiker och han hävdar, helt utan grund, att åsikter censureras och att han borde ha fler följare. Upprepade gånger så har Trump beklagat sig över att sociala medier favoriserar liberala åsikter och medarbetare i administrationen kallar Twitter för ”en liberal kloak”.

Nu avslöjar Politico att det finns utkast till en exekutivt order där den amerikanska myndigheten FCC ska användas som kontrollmyndighet för att granska, styra och naturligtvis i slutändan kontrollera sociala medier.

Hör ni ekot från stöveltramp?

Hur dramatiskt det än kan tyckas låta så är det en exceptionell åtgärd från en amerikansk president. Det är en maktutövning som går långt utanför det den amerikanska konstitutionen hade tänkt sig. En president utfärdar en order som innebär – se till att stoppa liberalernas framfart i sociala medier. Det är så Trump ser på Twitter, Facebook och andra sociala medier, som liberala smittohärdar där konservativa åsikter trycks ned, censureras och stoppas. Detta trots att Trump natt efter natt publicerar tirader av personangrepp på Twitter – och märk väl – kommer undan med det.

Liberaler

Sociala medier ägs av liberaler och av vänstervridet folk från Silicon Valley.  De här teknikföretagen ingår i samma fientliga sfär som Hollywood, stora delar av mediabranschen. Kort sagt de är Trumps fiender och det är uppenbart att de ska stoppas till varje pris. Stoppas från att uttrycka sina åsikter för ingen ska tro att det här handlar om yttrandefrihet även om Trump garanterat kommer att försöka att göra det till en rättvisefråga.

Trump har gång pågå gång bevisat att det inte finns någon bortre moralisk gräns eller någon etisk skiljelinje som han inte är beredd att kliva över. Han anklagade paret Clinton för att ligga bakom Jeffrey Epsteins död och han spred okritisk uppgifter om att Bill Clinton besökt Epsteins privata ö. Naturligtvis inte så att han öppet och direkt påstod detta utan i form av retweets, återpubliceringar av det andra skrivit.

Hör ni ekot från stöveltramp?

Frågor

Det faktum att Donald Trump umgåtts med Jeffrey Epstein och besökt hans ö är något Donald Trump inte vill diskutera eller svara på frågor om. Tycker du att jag överdriver spå vill jag bara påminna om den tipslinje som Vita Huset satte upp i maj i år och dit enskilda kan vända sig för att tipsa om hur de drabbats av sociala mediers regelverk.

Det hela utmålas som en yttrandefrihetsfråga men är et någon som på fullt allvar kan se Trump driva en argumentation där en liberal politiker exempelvis fått sitt konto nedstängt? Det vore naivt att tro att det här handlar om något annat än konservativa, högerextrema åsikter.

Hör ni ekot från stöveltramp?

Fria ordet

Denne kämpe för det fria ordet har förbjudits av federal domstol från att blockera användare i sociala medier från att ta del av det presidenten skriver. Trump är landets president, en offentlig person som använder ett likaledes offentlig konto och som avlönas av skattebetalarna.

Det är förtrupperna som kommer nu.

Hör ni ekot från stöveltramp?

%d bloggare gillar detta: