En preparerad Lightning-kabel kan använda för att kapa en dator och komma åt information från 10-20 meters avstånd. Kabeln innehåller en antenn och det betyder att obehöriga kan ansluta via kabeln.

Förutom kabeln så krävs mjukvara, som finns i kabeln. Med hjälp av kabeln så kan sedan datorn kapas och tas över – på distans. Lägg sedan till att din Mac inte upptäcker att kabeln är preparerad. Du kommer att få den vanliga frågan om du vill lita på den enhet som ansluts – vilket kan vara din IPod eller din iPhone.

”It looks like a legitimate cable and works just like one. Not even your computer will notice a difference. Until I, as an attacker, wirelessly take control of the cable,” the security researcher known as MG who made these cables told Motherboard after he showed me how it works at the annual Def Con hacking conference.

Kabeln ser ut som vilken Apple-kabel som helst och det skulle mycket väl kunna vara en originalkabel som preparerats.

Riskerna

Då det handlar om en till synes vanlig kabel och att metoden gör det möjligt att ta över en dator på distans så ökar exponeringen, risken och det hot metoden innebär. Använd bara dina egna kablar, märkt dem på ett sätt som gör att bara du känner igen dem och anslut aldrig dina enheter via andra kablar är rådet – om du rä rädd för att du ska bli av med data eller att någon ska ta sig in i din dator.

 

%d bloggare gillar detta: