Apple skärper tonen mot de som kartlägger och som spårar dig ute på nätet och som gör det utan att berätta det för dig. Använder du Safari och någon försöker att kartlägga det du gör på nätet så kommer Apple behandla dem som malware.

Apple har publicerat ett uppdaterat policy-dokument där olika tekniker beskrivs, hur och på vilka villkor Apple godkänner spårning (användaren måste vara informerad) och också hur Apple tänker hantera de som, inte följer regelverket:

We treat circumvention of shipping anti-tracking measures with the same seriousness as exploitation of security vulnerabilities.

If a party attempts to circumvent our tracking prevention methods, we may add additional restrictions without prior notice. These restrictions may apply universally; to algorithmically classified targets; or to specific parties engaging in circumvention.

I klartext – bryter du mot den här policyn så kan Apple lägga på ytterligare hinder och filter riktade mot förövaren, utan förvaring på samma sätt som Apple kan hantera malware. Då blockeras ett program, etta script eller liknande centralt och blockeringen distribueras ut till alla uppkopplade Mac-datorer.

WebKit 

%d bloggare gillar detta: