Apple har radikalt ökat summorna för buggrapporter och du kan nu få upp till en miljon dollar för en inlämnad buggrapport. Apple satsar också på utvalda buggjägare som kommer att förses med speciella iPhones.

Apple har traditionellt varit mycket förtegna när det handlar om buggar och säkerhet men nu ser det ut som att Apple öppnar upp sitt buggjakt-program, höjer belöningarna i kombination med att fler släpps in för att komma åt hårdvaran i Apples produkter.

En miljon dollar

Buggjaktsprogrammet omfattar nu även macOS och summorna höjs. Maxbelöningen höjs till en miljon dollar för en buggrapport. Den största förändringen är att nu öppnas programmen för alla säkerhetsforskare – inte bara för inbjudna. Vid sidan av de hör nyheterna så kommer Apple att ta fram speciella iPhone som kommer att delas ut till ygv Alda. Det är iPhones som ska användas på fältet och som samlar in betydligt mer information om funktioner än en vanlig iPhone. De här specialutrustade telefonerna ska användas för att jaga rätt på buggar och svagheter i iOS.

Apple har presenterat sitt nya program och de nya planerna i samband med Black hat-konferensen i Las Vegas.

%d bloggare gillar detta: