Det digitala forumet 8chan slängdes ut av Cloudflare sedan det visat sig att en av gärningsmännen bakom dödskjutningarna i USA lagt ut sin manifest på 8chan. Forumet bytte då snabbt internetleverantör men det höll bara i några timmar innan 8chan slängdes ut igen.

Sedan Cloudflare sagt upp avtalet med 8chan så sökte sig 8chan till Daily Stormer Bitmitigate – ny leverantör av webbplats och uppkoppling. Nu höll den överenskommelsen bara några timmar tills Bitmitigate kastades ut av sin leverantör Voxility. Det i sin tur innebär att 8chan förlorat sin andra leverantör inom loppet av några timmar. Dessutom förlorade den nynazistiska tidningen Daily Stormer också sin leverantör. Daily Stormer kastades tidigare ut av just Cloudflare och sökte sig till Bitmitigate.

Avtal

Det intressanta i sammanhanget är att Daily Stormer inte borde ha legat hos Bitmitigate. Voxility uppger att de tidigare varit i kontakt med Bitmitigate och förklarat att Daily Stormer strider mot deras avtal. Bitmitigate ska du ha svarat att tidningen stängst ned och att den inte längre var kund hos dem. Nu när Bitmitigate förlorat sin leverantör så visar det sig att Daily Stormer också försvunnit från nätet. Tidningen har sannolikt bytt IP-nummer och domännamn för att undgå upptäckt och därmed kunnat ligga kvar hos sin leverantör.

Techchrunch

%d bloggare gillar detta: