Donald Trump har flera gånger anklagas för att ha tydliga narcissistiska drag och ett ego som det är mycket lätt att störa sig med. Därför kommer det knappast en någon överraskning när den amerikanska presidenten kastar sig över Storbritanniens ambassadör i landet sedan denna rapporterat hem om Trumps dysfunktionella styre.

Trumps utbrott följer numera ett eget mönster där det ofta startar med att Donald Trump berättar att han inte vet vem den aktuella personen är. Det handlar orm att förminska med en välkänd härskarteknik. I Trumps värld är känd detsamma som framgångsrik. Notera därför att Trump inte nämner Kim Darroch vid namn.

Nästa steg är att berätta att personen ifråga är misslyckad Antingen har vederbörande en misslyckad karriär eller så är hen inte särskilt omtyckt. Trump drar sig inte eller för personangrepp och nedsättande omdömen.

I slutklämmen så talar Trump om sig själv i tredje person.

Roll

I en ambassadörs roll ingår att representera sitt land men också att skicka hem rapporter om tillståndet i det land där du är placerad. Det är det Kim Darroch har gjort och det är de rapporterna som läckt ut. Kim Darroch har i stort skrivit det vi alla redan vet, att Trump är grovt inkompetent. illa påläst och att hans administration inte fungerar. Räkna nu med ännu mer förolämpningar efter Kim Darrochs avgång. Det hör också till Trumps beteende att sparka på den som redan ligger. Trump kommer också att de till att han hamnar i fokus även i delen av historien.

Det är en sandlåda, Donald Trumps sandlåda.