Mackens tips och tricks för Pokemon GO

Mackens tips och tricks för Pokemon GO

Har du ännu inte hakat på Pokemon GO men känner dig sugen att prova på så har du här Mackens tips och trick för det omåttligt populära spelet.

Spelet går ut på att promenera runt och samla på figurer. Din telefon vibrerar när det finns en figur i närheten  och du fångar Pokemons med att skjuta bollar på dem. Det är viktigt att du träffar rätt och i början så låter de sig fångas ganska enkelt men spelet blir snabbt svårare.

Spara batteri

Pokemon GO använder hela din skärm, innehåller ljud och använder din GPS – hela tiden. Spelet drar ström och batteri men du kan minska det genom att slå av ljuden, aktivera batterisparläget i inställningarna. Håller du nu din iPhone upp och ned så släcks skärmen men alla andra funktioner fungerar.

Pikachu

En av de mest kända figurerna är Pikachu, den gula elektriska figuren. Figuren dyker inte upp ofta men hoppar du över tre Pokemon-figurer i rad så kan han dyka upp. Välj då tre figurer av lägre rang och sådana du redan har, om du kan.

Lure

I spelet finns som bekant Pokestops. Platser där du kan se saker och där du kan snurra på skylten för att få pokemonbollar och andra tillbehör. En del av dessa Pokestops står och sprider rosa hjärtan och flaggor omkring, Lure. Det är Pokestops som locklar till sig Pokemon-figurer. Hittar du några sådana i rad så gå lite fram och tillbaka. Det brukar löna sig.

Där folk rör sig

Platser där många människor rör på sig är platser där du hittar figurer. Kungsträdgården i Stockholm är ett sådant exempel. Jag har själv på mindre än fem minuter samlat ihop över 2000 poäng på en sträcka av mindre än några hundra meter. Shoppinggallerior, torg, museer och liknande platser är också bra jaktmarker för Pokemons.

Snabbt många poäng

Vill du snabbt tjäna många poäng så lägg ut Lure vid ett Pokestop, aktivera samtidigt ett Lucky Egg och börja jaga Pokemons. Du får snabbt extra poäng under en begränsa tid så det gäller att sno sig.

Svårfångade Pokemons

Ju högre upp i spelet du avancerar desto svårare kan end el figurer bli att fånga. Riktigt sällsynta Pokemons låter sig inte fångas med de vanliga bollarna hur många gånger du än försöker. Där kan det krävas de speciella Great-, Ultra och Mastereballs. Inbland måste du även matat figuren med de speciella bär som sänker deras motståndsförmåga.

Du ser på målcirkeln hur svår en Pokemion är att fånga. Grönt är vanlig nivå, orange är en svårare nivå och rött en riktigt svår nivå.

Kläck ägg

Har du samlat på dig ägg och inkubatorer så sätt äggen på kläckning. Under ägget anges hur mycket du måste gå för att det ska kläckas. När ägget kläcks får du en ny Pokemon och extrapoäng.

Slut på bollar

Får du slut på bollar så har du två val:

. köpa fler
. besöka Pokestops

I spelet finns en shop där du kan köpa bollar och andra tillbehör. Vill du spara dina pengar så ta en längre promenad och besök ett antal Pokestops, snurra på skylten och tryck sedan till på bubblorna. Tänk också på att det bara går fem minuter mellan gångerna då du kan snurra på skylten och samla in saker. Finns det ett Pokestops vid ett café så sätt dig ned, ta en kopp kaffe och samla in pokemonbollar och annat med fem minuters intervall.

Promenera

Pokemon GO är byggt för att promenera. Du kan exempelvis inte sätta dig i bilen och försöka kläcka ägg även om du kan jaga Pokemons och besöka Pokestops. Olika Pokemons finns i olika miljöer. En del finns vid vatten, andra kommer fram vid mörkrets inbrott och så vidare. Besök därför olika miljöer så hittar du olika figurer.

Ut och jaga nu!

%d bloggare gillar detta: