Backar du bandet och tittar på äldre modeller av iPhone så har de stöd i form av uppdateringar i 5-6 år. Så länge levererar Apple säkerhetsuppdateringar och nya versioner av iOS. Jämför det med Android där exempelvis Google bara garanterar 18 månader.

I snit så får en Android telefon tre större uppdateringar under sin tekniska livslängd, en iPhone alltså 5-6 större uppdateringar. Detta betyder också att Apples ekosystem är betydligt mera uppdaterat än Androids motsvarande. Den senaste versionen av Android när installerad i 10.4 procent av enheterna som registrerats ute på nätet. Jämför det med iOS där iOS 12 när installerad i 87 procent av enheterna.

Vid nästa störa uppdateringen nu i höst så kapas banden till iPhone 6S som då uppdaterats i fem år. Telefonen lanserades 2015. Ingen Android-telefonen har fått uppdateringar så länge. Något som ofta glöms bort i diskussionerna runt vad en telefon får kosta egentligen och i debatten om Apples höga priser.