Back to My Mac försvann i och med lanseringen av macOS Mojave. Den 1 juli plockades funktionen bort helt i alla versioner av Apples operativsystem. Det betyder att om du idag vill komma åt dina datorer, utifrån, så måste du komplettera med en annan lösning.

Back to my Mac fanns inte med i testversionerna av macOS Mojave och slutligen berättade Apple att funktionen skulle plockas bort, permanent. Apple hävisade till iCloud Desktop och iCloud Drive.

Back to My Mac will not be available on macOS Mojave. You can get ready now by learning about alternatives for file access, screen sharing, and remote desktop access.

Apple skrev vidare att Apple Remote Desktop och fil-/skärmdelning är ett alternativ till Back to my Mac.

Ersätt

Jag har sedan många år tillbaka valt att använda Screens och det av flera skäl. För det första är det ett elegant och lättanvänt program och det finns både för macOS och för iOS vilket är en stor fördel så inloggningar kan synkroniseras via iCloud.

iOS

macOS

Du kan logga in både med en skyddad inloggning eller en enklare variant – det avgör du och den säkrare varianten rekommenderas, bestämt. När du lagt upp inloggningar för dina datorer så är det. klart. Du har en riktigt bra och smidig ersättning för Back To My Mac och skaffar du båda versionerna, iOS och macOS, så har du samma funktionalitet.