Idag är första dagen för att kunna fånga Armoured Mewtwo, en ny form av Mewtwo.

Armoured Mewtwo har lägre CP än de du kunnat fånga tidigare i EX Raider och enligt de första uppgifterna så ska den ha samma “moves”, samma rörelseschema och den ska vara lika lätt att besegra och fånga som de tidigare. Det stämmer inte – Armoured Mewtwo tål mer, vissa varianter av den till och med mycket mer. Rustningen gör alltså skillnad.

Rörelseschema

Rörelseschemat är inte heller detsamma. Armoured Mewtwo gör fler hopp upp i luften, fler utfall och det gör att den är lite svårare att fånga men det finns ett trick. Efter en serie hopp, två eller tre, så gör Armoured Mewtwo ett utfall med armen. Den sveper ut med armen och det är direkt efter detta utfall som du ska kasta, oavsett om ringen dykt upp eller inte. Kasta direkt efter det att utfallet gjorts. Då är ringen som dyker upp relativt liten och du träffar Great eller Excellent. I videon är träffen Nice och det tillhör undantagen att du faktiskt lyckats att fånga Armoured Mewtwo med en sådan träff men ibland lyckats det. Kombinera med Golden Berrys för att öka chanserna.

Spelare

Jag har varit med vid raider då 6 spelare på ganska höga nivåer klarat av att besegra Armoured Mewtwo. Då med 120-80 sekunder tillgodo men räkna med att det kostar Pokémons. Det är möjligt att med väl sammansatta lag, spelare på höga nivåer så kan det gå att klara en raid på 4 spelare men jag skulle inte rekommendera att chansa om det inte handlar om att försöka att klara en raid på så få spelare som möjligt. Ju färre spelare desto viktigare är at detta ha rätt sammansatta lag och då gäller det att ha läst på, före, noga.

Ska det inte kosta för mycket i form av revives och potion så samla ihop tio-talet spelare och satsa på Girantina (Origin form), Gengar, MewTwo, Tyranitar och Deoxys. Även Mewtwo själv kan vara effektiv.

Ut och jaga nu!

%d bloggare gillar detta: