Jag har spelat Pokémon GO sedan starten, sedan det lanserades i USA och jag är inne på tredje varvet nu. Här är mina tips för hur du spelar smartare och samlar in XP effektivare.

Använd en strategi, en plan, för hur du ska spela och jaga inte allt i spelet samtidigt.

Strategi

Ska du uppåt i nivåerna – använd Lucky Egg och haka på T5-raider, de svåraste raiderna och de med de tuffaste raidbossarna. De ger mest XP.

Ska du kläcka ägg så ladda upp med Inkubatorer, på med de bästa gymnastikskorna och sedan är det bara att gå.

Jagar du en speciell Pokémon så ta reda på i vilken miljö den är vanligast – fiskar vid vatten, exempelvis. Glöm inte bort Facebook-grupper, Twitter och Discord. Du sparar tid genom att byta till dig de Pokémons som du saknar.

Planera du att byta Pokémons så spara några extra av alla de som du vet är svåra att hitta eller som du vet att andra är ute efter – Legendary, Snorlax, Lapras och så naturligtvis alla Shiny Pokémons.

Kasta inte på allt

Jag tittar på Pokémons som jag ramlar över när jag för ute och går men jag fångar långt ifrån alla. Det skulle kosta alldeles för många bollar och det finns ingen anledning att samla på sg en massa Pokémons med dålig statistik. Speciellt gäller det när jag letar efter Shiny Pokémons. Då handlar det mest om att plocka upp dem, titta och sedan lämna dem.

Starta dina ägg rätt

Har du Lucky Eggs så handlar det om att pressa in så många olika saker som kan ge poäng under 30 minuter. Starta dina ägg rätt – först 10 kilometer, sedan 7 kilometer, sedan 5 kilometer och sist 2 kilometer. Tricket är att starta alla alla ägg så att de kläcks samtidigt – när du gått 3 kilometer med ett 10 kilometers ägg så startar du 7 kilometer och när du gått fem kilometer med ditt 10 kilometers ägg så startar du dina 5 kilometers ägg och så vidare. Då kläcks alla dina ägg samtidigt och det blir lättare att sätta upp ett schema för det du ska hinna med under 30 minuter.

Glöm inte bort Starpiece som också ger 50 procent extra Stardust under 30 minuter.

  Raider

Planera dina raider och håll ihop dem. Har du tur så ligger gymmen nära varandra och då kan du klämma in 2-3 raider på en halvtimme vilket ger bra utdelning på ett Lucky Egg.

Inkubatorer

Evighets-Inklubatorn ska du i princip bara använda för 2 kilometers ägg. Undantaget är om det är fullt, inga äggplatser kvar . Då kan du använda den för att klä’ckla ett 5 kilometers ägg. Jag använder Super-Inkubatorer för 7 och 10 kilometers ägg, standard-Inkubatorer för 5 kilometers ägg och evighets-Inkubatorn för 2 kilometers ägg. När det gäller ägg så håll koll på om du har lediga äggplatser innan du börjar att öppna gåvor – om du vill ha 7 kilometers ägg. Vill du inte ha det – öppna gåvor med alla platser fulla.

Skaffa Poké Genie

Skaffa appen så att du har koll på det du fångar. Den är gratis och vill du ha fler funktioner och appen utan reklam så kan du betala en slant.

Poké Genie

Vänner

Vänner kan ge betydligt över 200 000 XP om du planerar rätt. Kom överens med din kompis när ni ska öppna gåvor och se till att ha ett Lucky igång vid de två sista nivåerna. När bli blir vänner på den sista nivån så ger bara det avancemanget 200 000 XP, med ett Lucky Egg.

Kasta uppgifter

Jag håller noga koll på vilka uppgifter som ger vad och jag kastar alla uppgifter som leder fram till belöningar som jag antingen redan har eller har gott om. kasta sådana uppgifter, gå till nästa stopp, snurra och samla på dig bättre uppgifter – om det inte handlar om att lösa dagens uppgift för att få en markering. Då kan du tvärtom spara en enkel uppgift. Har jag flera lösta uppgifter så händer det att jag sparar en till dagen efter innan jag klickar på dem.

Lucky Pokémon

Byter du Pokémons och är på jakt efter Lucky Pokémons så sikta på dina äldre Pokémons. Du ökar dina chanser att få en Lucky Pokémon om du väljer äldre Pokémons att byta med.

Städa

Har du nu massor av Pokémons, kanske för många Pokémons så kan det vara en god idé att städa lite. Städa ut alla Pokémons som du vet att du inte kommer att utveckla. Städa ut alla Pokémons som inte är särskilt användbara. Räknar du lite på det, olika kombinationer, så kommer du sannolikt inte ha nytta av mer än 6-9 Pokémons, oavsett om det är Blissey, Tyranitar eller en Legendary.

Slå på Adventure Sync och rör på dig. Samla distans genom att gå. Jag har Adventure Sync aktiverat vilket gör att jag kan räkna in distans även om jag inte spelar.

Event

Håll koll på events i spelet. Det är nästan alltid ett event som rullar på, ibland flera. Eventen ger olika belöningar och missa inte Community Day – dels får du spela med andra, dels kan du tjäna ordentligt med XP på bara tre timmars spelande .Lucky Egg och Starpiece under de tre timmarnas ger ännu mer XP och Startdust.

Varje dag

Spela en kort stund varje dag och snurra ett stopp varje dag så att du inte missar sju dagars belöningen.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här