Det är analysföretaget Sensor Tower kommit fram till siffrorna och som gjort beräkningen. Det betyder att Pokémon GO är en av de mest inkomstbringande mobilspelen någonsin.

Sensor Tower skriver i sin analys att Pokémon GO dragit in mer pengar än Candy Crush Saga och kommer att passera 3 miljarder dollar under 2019.

The U.S. has led player spending in Pokémon GO to date, accounting for about 35 percent of gross revenue or close to $928 million. Japan has been a close second with approximately $779 million or about 29 percent of all in-game spending. Germany, a distant third, has contributed 6 percent, or $159 million, of the game’s gross revenue.

Approximately 54 percent of spending in the game, or $1.43 billion, has come from Google Play. The remaining $1.22 billion was generated primarily by iPhone users, with only about 1.6 percent of iOS revenue coming from iPad users.

Sensor Tower