Har du en Nintendo Switch med en controller som ibland lever sitt eget liv och förflyttar sig fast du inte rör den så är du inte ensam. Just nu förbereds en stämning av Nintendo America just för den typen av problem.

Problemen som rapporteras är i allvarliga i varierande grad. Allt från tillfälliga problem som brukar kunna lösas med en omstart till controllers som förflyttar markören i menyer och som ”driftar” så mycket att det ibland blir svårt att spela spel överhuvudtaget. Speciellt illa tycks det vara med spel där du är i första person, du ser allt framför dig. Enligt stämningen så har en spelare köpt flera uppsättningar av nya controllers utan att problemet blivit bättre.

Some Switch users have complained about their Joy-Con controllers suffering from drifting, which sees them automatically drift across in one direction after extended use; it’s especially noticeable in first-person games. While some say calibrating them can help, others claim the controllers eventually become unusable.

GoNintnedo writes that early this week, the law offices of Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) wanted to hear from Switch owners experiencing the drifting problem. It has now officially filed a class-action lawsuit against Nintendo of America, which alleges that the joysticks on the Joy-Con controllers are defective

Techspot

Hårdvaran

Det är svårt att veta om detta är ett mjukvaruproblem men då det inte drabbar alla spelare så tyder det mer på att det är en tekniskt problem, ett problem med hårdvaran, själva controllern. Hade det varit ett problem med mjukvaran så borde Nintendo ha uppdaterat densamma och löst problemet.

Stämningen förbereds nu som en Class-Action stämning vilket betyder att andra kan ansluta sig. Den advokatbyrå som förbereder att driva målet har lagt ut ett formulär på sin hemsida där amerikanska medborgare kan ansluta sig till stämningen.

%d bloggare gillar detta: