The Great Hack – dokumentären om Cambridge Analytica, företaget som gavs tillgång till Facebooks enorma datamängd och som använde informationen bland annat som konsulter för Donald Trumps kampanj.

Cambridge Analytica dyker även upp i kampanjen för att Storbritannien skall lämna EU, Brexit. Det finns ett spår nämligen via Brexit, Trump och amerikanska och europeiska högerkonservativa. Spår och kopplingar mellan nyckelpersoner, chefer och politiker. Steve Bannon, rådgivare till Trump, var med om att investera i Cambridge Analaytica som en av de första som satsade pengar på det som förra detta anställda kallar för en ”propagandamaskin”

Information

Den som fortfarande tycker att ”jag har inget att dölja så mig spelar det ingen roll” – bör absolut se den hör dokumentären för det handlar inte om vad du eventuellt har att dölja – det handlar om rätten till vår information och rätten till att få veta vad som händer med den.

Netflixtipset – The Great Hack

%d bloggare gillar detta: