Jag har försökt att välja ut de program som jag använder mest eller som jag har mest nytta av. En del givna verktyg har jag sorterat bort därför att de är lite för självklara så här är min topplista för macOS.

Photoshop, Pixelmator, Safari, Tweetbot, News Explorer, Final Cut X och OmniFocus är program som jag använt mycket länge och som borde finnas med på listan men det är också program som har skrivit om flera gånger och de är givna på en topplista, Jag har försökt att plocka fram program som finns där och som jag använder och har stor nytta av men som vanligen inte finns med på den här typen av listor.

iMazing

iMazing är det program som rullar i mina Mac-datorer, alltid, och som gör säkerhetskopior på mina två iPhone, helt automatiskt. Jag använder iCloud, Apples tjänst, också men som en extra säkerhet så använder jag iMazing. Jag använder även iMazing för att föra och filer till och från man iPhone.

Little Snitch

Little Snitch håller koll på inkommande och utgående trafik. Det är ett komplement till brandväggen och Little Snitch håller speciellt koll på hur de program som du har installerat kommunicerar. I den händelse att ett program, en trojan exempelvis, skulle installeras i din dator så kommer Little Snitch att upptäcka och varna för för utgående trafik. Dessutom tycker jag illa om program som ”ringer hem” i tid och otid bara för att berätta att programmet är installerat och att har använder det.

Tyme 2

Time 2 är det program som jag använder för att hålla reda på arbetad tid – när jag gör saker för kunders räkning. Det är ett stämpelur som jag även använder i min iPad och i mina iPhone.

Screens

Screens är det program som jag använt under flera år för att strya andra Mac-datorer. Numera, när Apple slagit av och plockat bort Back to My Mac så är det en lösning för att fjärrstyra andra datorer.

Day One

Jag har skrivit en datadagbok under alla år. Inledningsvis för att hålla reda på DOS-kommandon och annat – min egen handbok och på senare år för att hålla reda på de förändringar som jag gör. Det har mer än en gång visat sig vara en ovärderlig hjälp för att ”backa bandet” de gånger saker visat sig inte fingera som jag vill.

1Password

1Password används för att hantera alla mina inloggningar, lösenord och en del andra saker.

Boom 3D

Boom 3D är en equalizer som förstärker och förbättrar ljudet i din Mac. Du har massor av olika inställningar att välja mellan som kan ge olika ljudbilder.

Gray

Gray är ett program som du kan använda för att ställa in att vissa program ska vara mörka (dark) medan andra ska vara vita. Sätt hela din Mac i Dark mode och sedan slår du på ljust läge för de program du vill.

Min lista

Så där har du min lista över de program som jag använder ofta, som är topprogram men som kanske inte alltid finns med den typen av listor.

%d bloggare gillar detta: