Husdjurens Hemliga Liv 2 är uppföljaren och nu får vi återknyta kontakten med Max och alla hans vänner. Macken gjorde som du ska – bokade plats på matiné och tog med sig två tuffa testare – fyraåriga Moa och sjuåriga Molly som expertpanel.

Det när många svåra val inför ett biobesök – popcorn eller snacks och väljer du det senare så står valet mellan Sour cream eller Bacon. Sjuåriga Molly gick på klassikern, Coca-Cola och popcorn medan fyra-åringen bytte drickan mot Mer, apelsin. Den vuxne i sällskapet (jag) bröt mot alla konventioner, regler och traditioner och valde Baconsnacks med Trocadero.

Filmen

Max lilla familj har växt och fortsätter att växa när hans ägare, Katie, träffar kärleken, gifter sig in kommer lillen Liam. Det förändrar en mass saker och filmen har tre huvudspår – Max rädsla för allt, Snowballs tro på att vara en superhjälte och sedan försöken att rädda den vita tigern Wu.

Fyraåringen i sällskapet gjorde här sin biodebut. Första filmen i en nedsläckt lokal med en gigantisk filmduk är spännande. Sjuåringen är rutinerad biobesökare, tog plats, bullade upp med popcorn och dricka och tog plats. Husdjurens hemliga liv 2 är en film som bjuder på en rad skämt som har fokus på en mer vuxen publik och en del ämnen skjuter över huvudet på barn men det fungerar därför att det är tecknat, välskrivet, välspelat och det finns hela tiden mindre saker för barnen att knyta ann till. En pappa som be beskyddande djuren tappar bort och en massa andra detaljer.

Läskigt

Film ska också vara lite läskigt. Lite lagom läskigt, inte för mycket, inte för länge utan lagom. Husdjurens Hemliga Liv 2 är lagom och det finns skurkar som är elaka mot djur. Lagom elaka skurkar som naturligtvis får duktigt på skallen. Skurkar ska få på skallen i lagom läskiga filmer.

Sjuåringen satt nedborrad i sin fåtölj hela filmen vilket är ett mycket gott betyg. Fyraåringen tappade lite fokus och började att klättra omkring lite med en knapp kvart kvar. Med hänsyn taget till just det barnet så är det ett fantastiskt betyg.

Husdjurens Hemliga liv 2 fungerar. Det är en välgjord, småmysig film som tar upp lite av livets mer allvarliga frågor även om den inte riktigt når upp till den första filmens gapskratt.

Betyg

Film: Husdjurens Hemliga Liv 2
Regissör: Chris Renaud, Jonathan del Val
Svenska röster:

Max      Erik Haag
Snöboll     Kodjo Akolor
Gidget     Mikaela Ardai Jennefors
Duke      Fredde Granberg
Daisy      Gladys Del Pilar Berg
Tuppen     Frej Lindqvist
Liam      Agathon Hylén Berglund
Chloe      Maria Möller
Sergei     Erik Johansson
Pops      Bengt Järnblad
Katie      Sofia Ledarp
Buddy      Özz Nûjen
Mel     Gustaf Hammarsten
Norman     Kim Sulocki

Betyg: