Reeder, RSS-läsaren, har uppdaterats både för macOS och iOS. Nya teman, nya färger och en möjlighet att slå det som kallas Bionic Reading. Macken X har kollat in en av de absolut bästa RSS-läsarna.

Vi börjar med det som är nytt:

  • Nya färgval för teman och en uppdatering av automatiska inställningar där Reeder slår om till ett mörkt val efter solens nedgång eller om det är mörkt runt omkring dig
  • Bioncic Reading, ska vara ett lättare sätt att läsa text
  • Synkronisering via iCloud för artiklar som du vill läsa senare
  • Förhandsvisningar av bilder i texter
  • Fler funktioner ich fler möjligheter att ställa in och lägga till funktioner

Fan

Jag ska medge det direkt – jag är en stor fan av Reeder och har använt programmet ända sedan tidigt betastadie. Jag har följt programmets utveckling både för macOS och iOS. Det är sannolikt ett av de program som jag använder mest, dagligen. Det är också ett av de viktigaste programmen för den här bloggen eftersom jag har alla mina rss-länkar i Reeder. jag synkroniserar via Feedbin för att hålla reda på det jag har läst, sparat och det jag ska läsa senare. *

Det nya

Nya Reeder 4 innehåller en lång rad små ändringar, designkorrigeringar, en samling nya funktioner och så alla de där riktigt små ändringarna som att ikonerna övergår i text en kort sekund för att markera att funktionen körs. Det är inga stora, dramatiska skillnader mellan 3.0 och 4.0 utan det handlar snarare om att ett bra program gjorts ännu lite bättre. Ett steg i utvecklingen och jag har inte hittats någonting av det nya som stör mig vilket är ett gott betyg åt designern och utvecklaren Silvio Rizzi som nu fått ihop alla kod för båda versioner i en och samma kodbas. Något som gör framtida utvecklingen snabbare och smidigare.

Det göra också att funktionerna i macOS och iOS är mer enhetliga vilket är ett viktigt och bra steg i rätt riktning.

Versionerna

Jag gör ingen skillnad mellan versionerna därför att för mig bildar Reeder en slags RSS-plattform där jag läser, samlar in och sparare oavsett om jag sitter vid min Mac, min iPad eller min iPhone. I den nya versionen har jag fått ytterligare en samlingsplats — Läs Senare/Read Later som synkas via iCloud. Välkommet då jag nu kan lagra lite extra intressanta artiklar just där.

Betyg

Program: Reeder 4, pris 109 kronor
App: Reeder 4, pris 50 kronor
Utvecklare: Silvio Rizzi
Betyg:

WHATS NEW:

FIXED:

• Pocket sync issues
• Missing Pocket icon for list swipe action

WHAT’S NEW IN 4.1:

• Support for Pocket, finally including sync which means you now can use Reeder as a Pocket client
• Automatic Reader View: It’s now possible to enable Reader View by default on a per feed basis (see Account settings or tap-and-hold on the Reader View button in the article viewer)
• Added ”Open in Browser” to the sharing sheet (Safari, Chrome, Firefox and SnowHaze)
• The setting in ’General’>’Open links’ now has more browser options (in-app, Safari, Chrome, Firefox and SnowHaze)
• Option to use read later accounts (Instapaper, Pocket) for sharing only
• Open account settings with: Tap-and-hold on a list entry in the accounts list or top entry (unread/starred/all) in the subscriptions list

FIXED:

• Article list display issues when in single layout mode

IMPROVED:

• Scrolling performance
• Sync performance

 

  • Sedan den här texten skrevs så har jag bytt RSS-läsare till News Explorer
%d bloggare gillar detta: