I höst lanseras en ny streamingtjänst, HBO Max, som kommer att innehålla det som idag finns på HBO men också material från WarnerMedias hela katalog – det betyder material från TNT, CNN, DC Entertainment, Cartoon Network, Turner Classic Movies, Rooster Teeth och Newline.

Det är hit Friends flyttar 2002 och här kommer Game of Thrones, The Fresh Prince of Bel-Air och Pretty Little Liars. Det betyder att många va de rättigheter som idag sålts till andra bolag och tjänster inte kommer att förnyas utan materialet blir exklusivt för HBO. Det är oklart om HBO Max kommer att lanseras i Sverige och HBO har sagt att de nuvarande tjänsterna HBO Now och HBO GO kommer att finnas kvar i sin nuvarande form. HBO Max ser också ut att komma att kosta mer, 16-17 dollar.

HBO Max ser ut att vara tänkt som en kompletterande tjänst med mer innehåll för mer pengar för de som ser mer tv och som vill se mer tv.

Hårdnar

Det ser onekligen ut som att kampen om tv-tittarna hårdnar i höst/vinter då flera nya tjänster lanseras, däribland Apple och Disney. I takt med att material också dras tillbaka och blir exklusivt så kommer det att ställa hårda krav på egenproducerat material. Frågan är hur mycket pengar, per månad, som vi konsumenter är beredda att betala?

%d bloggare gillar detta: