En brittisk parlamentarisk kommitté har publicerat nya dokument tillsammans med vittnesmål som visar på hur Cambridge Analytica slussade datat från det politiska partiet UKIP till Leave.EU-kampanjen. De nya avslöjandena slår direkt tillbaka mot uppgifter och vittnesmål från Cambridge Analyticas Alexander Nix och flera andra företrädare för företaget.

Alexander Nix och finansiären Arron Banks har båda i vittnesmål förnekat att Cambridge Analytica arbetade med eller för Leave.EU-kampanjen. Nu visar nya dokument och vittnesmål att Cambridge Analytica klassade data från EU-skeptiska UKIP till Leave.EU.

Kaiser

Dokumenten kommer från den tidigare medarbetaren Brittany Kaiser som var en av nyckelpersonerna inom Cambridge Analytica. Bland dokumenten finns intern e-post mellan chefer och anställda i Cambridge Analytica, företrädare får UKIP och Leave.EU.

 

%d bloggare gillar detta: