Bob Enderle är konsult och bland kunderna finnas bland andra Microsoft. Enderle är också skribent, eller kanske snarare var tills hans stjärna började att falna. Huvudsakligen därför att han förutspådde tekniska förändringar och finansiella resultat som saknade förankring i verkligheten.

Bob Enderle tillhörde dem som på sin tid dömde ut Apples iPhone kapitalt och fullständigt. Han satt också i direktsändning inför en av Microsofts ekonomiska rapporter och hävdade alldeles bestämt att Microsoft skulle slå alla med häpnad och presentera ett mycket bättre resultat lön vad de första trodde, Bob Enderle gick mot strömmen, dömde ut hela Wall Street. En halvtimme senare presenterade Microsoft mycket riktigt ett rekord, ett rekorderligt resultat.

Så där har det fortsatt och Enderle ingick ett tag i det jag kallade “dumskallarnas sammansvärjning” vilket var ett gäng teknikskribenter, äldre medelålders herrar, som tvärsäkert fastslog att vi andra hade fel. Peter Misek, analytiker, var en annan medlem tillsammans med John Strand.

Enderle kör i diket igen

Ive

Nu hoppas Enderle att Jony Ive ska designa nästa platta surfplatta åt … (trumvirvel) – Microsoft!

I’ve been thinking a lot about the drama over at Apple with Jony Ive leaving the company and the reports that Apple no longer cares about design. I think the obvious product line for him to work his magic on is the Microsoft Surface, whoch was created to combat the Apple iPad.

Rob Enderle 

Rob Enderle gör det han brukar, insinuerar, antyder, överdriver och vinklar det han läst och tror. Jony Ive har lämnat Apple därför att ingen inom Apple bryr sig om design skriver Enderle.

Jo, så är det ju. Det vet ju alla och inte minst så är designen av iPhone X, Mac Pro, iMac Pro och MacBook Pro tydliga bevis på att Apple numera låter en förskoleklass på besök designa nästa produkt. Hur som helst så har Enderle fått ihop en krönika om hur förträffliga Microsoft Surface är och hur festligt det vore om Ive designade nästa modell.

Jag vill ha en ny bil. Jony Ive ska designa den. Säkert, jag lovar, på hedersord!

%d bloggare gillar detta: