Apple har släppt en uppdaterad version av MacBook Air med True Tone-skärm. Den nya modellen är dessutom prissänkt till 14 295 kronor. Apple har även uppdaterat sina MacBook Pro-modeller.

Detr handlar om så kallade ”speedbumps” där delar av hårdvaran har uppdaterats. MacBook Air får som sagt den nya True Tone-skärmen vilket betyder att den ga,mlka tidigare modellen försvinner. Även 12-tums modellen MacBook försvinner.

Detsamma gäller MacBokk Pro 13-tums modellen utan Touch Bar. Den nya modellen har Touch Bar, Touch ID, True Tone-skärm och Apples säkerhetschip T2. Därmed försvinner 13.tums modellen utan Touch Bar.

Pressmeddelande

Här kan du läsa Apples hela pressmeddelande:

MacBook Air och MacBook Pro har uppdaterats inför skolstarten 
 
Cupertino, Kalifornien – Apple uppdaterade idag MacBook Air med True Tone i Retina-skärmen, så att den är mer naturlig att titta på. Samtidigt sänks priset till 14 295 SEK och till ett ännu lägre pris för högskolestudenter. Dessutom har basmodellen 13-tums MacBook Pro för 16 795 SEK uppdaterats med de senaste fyrkärniga processorerna (åttonde generationen), vilket gör den dubbelt så kraftfull som tidigare. Den har nu även Touch Bar och Touch ID, Retina-skärm med True Tone och Apple T2 Security-chippet och med ett ännu lägre pris för högskolestudenter.
 
MacBook Air och MacBook Pro ingår även i Apples skolstartserbjudande som innebär att man får ett par Beats Studio 3 Wireless-hörlurar när man köper en godkänd bärbar Mac eller iMac. Med elegant, bärbar design, Retina-skärm, suverän prestanda, batteri som räcker hela dagen och macOS är bärbara Mac-datorer mer populära än någonsin bland högskolestudier. 
 
”Högskolestudenter älskar Mac. Det är den bärbara datorn de använder på studentrummet och i föreläsningssalen och den mest populära datorn bland högskolestudenter”, sa Tom Boger, Apples Senior Director för Mac Product Marketing. ”Nu är det perfekta tillfället att köpa en Mac till högskolan med det lägre studentpriset på MacBook Air och uppdaterade 13-tums MacBook Pro med högre prestanda, Touch Bar och Touch ID.”
 
Apples populäraste bärbara datorer uppdateras för studenter
MacBook Air har en tunn och lätt design i tre snygga finishar, bekvämt och säkert Touch ID, en dubbelkärnig processor (åttonde generationen), fylligt brett stereoljud och batteri som räcker hela dagen. Den fantastiska 13-tums Retina-skärmen har nu True Tone, som automatiskt justerar skärmens färgtemperatur så att den är behagligare att titta på. MacBook Air är utformad för allt man gör i vardagen, från att mejla och surfa till att redigera bilder och ringa FaceTime-samtal. Nu har den dessutom ett ännu lägre pris. Det är den perfekta bärbara datorn för såväl vanliga användare som studenter.
 
13-tums MacBook Pro har kraftfulla processorer, otroligt snabbt ssd-minne, batteri som räcker hela dagen och den bästa skärmen någonsin på en bärbar Mac, allt i en bärbar design på 1,37 kilo. Nu har basmodellen 13-tums MacBook Pro de senaste fyrkärniga processorerna för upp till dubbelt så hög prestanda, Touch Bar och Touch ID, kristallklar Retina-skärm med True Tone, Apple T2 Security-chip och fylliga stereohögtalare med brett stereoljud, allt för samma suveräna pris från 16 795 SEK. Med alla dessa kraftfulla funktioner är MacBook Pro det perfekta valet för studenter som ska börja på högskolan och behöver en bärbar dator som de kan ha ända till examen och ännu längre.
 
Apples skolstartserbjudande börjar idag
Uppdaterade MacBook Air och MacBook Pro ingår i Apples skolstartserbjudande som börjar idag och erbjuds till högskole- och universitetsstudenter, deras föräldrar, lärare, personal och hemundervisare via Apple Store för utbildning. I erbjudandet ingår ett par godkända Beats-hörlurar när man köper valfri godkänd Mac eller iPad till högskolestudierna. Dessutom får man utbildningsrabatt på utvalda Mac- och iPad-modeller, AppleCare samt vissa tillbehör och tjänster.*
 
macOS Catalina kommer i höst
I höst kan MacBook Air och MacBook Pro uppdateras kostnadsfritt till macOS Catalina, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer med mängder av nya spännande funktioner, helt nya appar och kraftfull teknik för utvecklare. Apples populära underhållningsappar – Apple Music, Apple Podcaster och Apple TV-appen – ingår i macOS Catalina, som även har den helt nya funktionen Sidecar. Med Sidecar kan användarna utöka skrivbordet på Mac och använda sin iPad som en extra skärm eller som en inmatningsenhet med perfekt precision. Nya säkerhetsfunktioner ökar skyddet och med VoiceOver kan användare styra sin Mac helt och hållet med rösten.
 
Pris och tillgänglighet
MacBook Air kostar från 14 295 SEK och erbjuds till högskolestunder ett ännu lägre pris. MacBook Pro kostar från 16 795 SEK och erbjuds även den till högskolestudenter för ett ännu lägre pris. Båda finns att köpa nu på apple.com, i Apple Store-appen samt hos utvalda Apple Store och auktoriserade Apple-återförsäljare senare den här veckan. Ytterligare teknisk information, beställningsbyggen och tillbehör erbjuds online på apple.com/se/mac.
 
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.
 
*Erbjudandet gäller på utvalda marknader.
%d bloggare gillar detta: