Twitters lösning för att kunna äta kakan och ha den kvar är att markera olämpliga inlägg för ledande politiker, som en varning. Det görs alltså skillnad mellan tunga toppolitikers twittrande och vanliga användares postande av inlägg.

Det handlar om inlägg som bryter mot Twitters regler som kommer att markeras och åtgärden kommer som ett svar på kritiker som menar att politiker, däribland Donald Trump, tillåts att bryta mot reglerna utan åtgärd.

Twitter said the new rules would apply to politicians and government officials with more than 100,000 followers. Some critics have called on Twitter to take down vitriolic tweets from Trump and other politicians.

“There are certain cases where it may be in the public’s interest to have access to certain Tweets, even if they would otherwise be in violation of our rules,” Twitter said in a blog post.

Reuters