Enligt uppgifter publicerade av Politico så överväger Trump-administrationen att förbjuda det som kallas end-to-end kryptering vilket i ett enda slag skulle innebär att program som iMessage, FaceTime, Signal och WhatsApp kraftigt försvagas ur säkerhetssynpunkt.

End-to-end kryptering innebär att meddelanden och information krypteras av avsändaren och dekreteras av mottagaren. Oavsett om meddelandet snappas upp där emellan så är det fortfarande krypterat och oläsligt. Detta har sedan länge varit en nagel i ögat på främst amerikanska polismyndigheter och den amerikanska underättelsetjänsten och konfrontationerna mellan Silicon Valley och myndigheterna har varit otaliga de senaste åren.

Senior Trump administration officials met on Wednesday to discuss whether to seek legislation prohibiting tech companies from using forms of encryption that law enforcement can’t break — a provocative step that would reopen a long-running feud between federal authorities and Silicon Valley.

The encryption challenge, which the government calls “going dark,” was the focus of a National Security Council meeting Wednesday morning that included the No. 2 officials from several key agencies, according to three people familiar with the matter.

Politico

Skulle end-to-end kryptering förbjudas i USA så skulle det innebära att en lång rad program, tjänster och appar skulle bli betydligt mindre säkra att använda. Däribland Apples iMessage, FaceTime men även Signal och WhatsApp.

%d bloggare gillar detta: