Apple kommer att uppdatera ”Hitta Min”-programmet, appen och tjänsten i höst när MacOS Catalina och iOS 13 lanseras. Det blir ett program för att hitta dina prylar och vänner och en helt ny funktion till kommer där du ska kunna hitta en förlorad enhet, även om den satts i vila. Detta med hjälp av andra Apple-användare och deras prylar.

Tänk dig alla Apple-användare som en stor skara användare som finns utspridda över ett gigantiskt område. Det blir ett slags moln med Apple-prylar som alla kan hjälpa till med att hitta just din borttappade eller stulna enhet.

Krypterad

Detta även om enheten inte är ansluten till nätet och även om den  – du m,åpste ju ha minst en pryl kvarär i viloläge. All kommunikation görs krypterad och vare sig Apple eller den användare vars enhet som används vet vem du är. Trafiken påverkar inte heller din datatrafik. För att funktionen ska fungera så krävs att du har minuts två enheter. Detta för att en av enheterna ska kunna förvara krypteringsnyckeln.

De båda enheterna innehåller båda krypteringsnycklarna – du måste ha en pryl kvar för att kunna använda spårningsfunktionen – den nya versionen av den ska sägas därför att den gamla versionen fortfarande finns kvar och den kan fortfarande användas men den kräver att din enhet kopplas upp.

 

%d bloggare gillar detta: