Det har skällts en hel del på Niantic på sistone, motiverat i de flesta fall kan jag tycka, men dagens Community Day var också ett av de bästa eventet som Niantic arrangerat – så mitt i allt skäll ett tack.

Nu bidrog säkert det fina vädret, runt 30 grader varmt, till att många tog chansen att promenera runt och spela men eventet i sig var också bra balanserar med god tillgång på Slakoth och inte 5-6 shiny Slakoth i timmen som varit alltför vanligt under Community Day. Naturligtvis finns det många spelare som fångat tvåsiffrigt vad gäller shiny Slakoth, det handlar om tur, men mitt int4ryck, efter att ha pratat med många spelare är att det snarare handlat om 1-2 i timmen vilket ger runt 3-4 shiny Slakoth under de tre timmarna.

Slumpens skördar

Nu kan naturligtvis allt detta vara slumpens skördar. Jag har inget statistiskt underlag förutom de jag spelade med och mötte under de tre timmarna. Kalla det mina inryck i så fall om du vill. Hur som helst – ett bra balanserat event där det inte regnade shiny Pokémons hela tiden. Du fick jobba lite för att fånga en shiny Slakoth.

Ut och jaga nu!