Djurrättsorganisationen PETA har hakat på den kommande lanseringen av Pokémon Sword och Pokémon Shield och valt ut den fårliknande figuren Woolo för att driva kravet på att får inte ska klippas. PETAs kampanj har inte fallit i god jord hos spelare och andra.

Wooloo ingår i generation åtta av Pokémons. Den generation som finns med i det kommande spelet Pokémon Sword och Pokémon Shield.

Fårklippning

PETAs inlägg har startat en debatt om får, fårklippning och huruvida du ska eller inte ska använda påhittade figurer i ett spel som frontfigurer för en kampanj. PETA försvarar sug med att spel kan vara en inlärningsport för barn att lära sug att respektera djur, vilket är deras agenda. Flera av de som deltar i debatten påpekar att dagens får måste klippas. I annat fall riskerar de att dö av värmeslag.

Ut och jaga nu!

%d bloggare gillar detta: