Pokémon GO: Så här fångar du Kyogre

Pokémon GO: Så här fångar du Kyogre

Kyogre är den nya legendariska Pokémon i Pokémon GO och det är ibland en svårfångad Pokémon. Macken tipsar om hur du fångar den.

Kyogre är en vattenlevande Pokémon och den är stor, mycket stor. Det som skiljer Kyogre från övriga är att den står en bit bort och att den också ibland kan göra göra dubbla utfall, attacker.

Stilla

Ringen som du ska sikta på ligger längre bort än andra jämförbara Pokémons i kombination med att Kyogre är en stor Pokémon som glider i sidled. Kyogre rör sig inte särskilt mycket men avståndet gör det svårbedömt och svårkastat (om uttrycket tillåtes?). När Kyogre kom första gången i spelet så var den svår, för att inte säga närmast omöjlig att fånga med vissa nyare telefonmodeller. Detta på grund av Niantics märkliga skalning med olika upplösningar. Kyogre stod så långt bort att det inte gick att nå den med ett skruvat kast. Lösningen då var att använda AR+ då Kyogre istället kom väldigt nära. Lite av den problematiken fanns även kvar efter det att Niantic uppdaterade appen men numera så bör du inte ha några problem att nå fram.

Du bör kasta ganska kort efter det att du ser ringen och mitt råd är att kasta på den andra ringen som dyker upp. Det bygger på mitt intryck av att den första ringen ibland plötsligt försvinner.

Råd

För att korta ned kasttiden, den tid bollen är i luften så kan det löna sig att kasta rakt och sikta bra. Fler träffar, bra träffar och fler ”Great” och ”Excellent” kan vara ett bättre alternativ än skruvade bollar med ”Nice” som träff eller bollar som du missar och kastar bort. Detta sagt som tips till dug som har problem med skruvade bollar.

Ta god tid på dig, sikta noga och invänta till Kyogre glider in i mitten igen.

God jakt!

%d bloggare gillar detta: