Niantic har meddelat att det kommer ett kompensations-event senare i sommar för gårdagens misslyckade Community Day. Spelare på många platser upplevde att det var anmärkningsvärt få Slakoth i deras område vilket Niantic nu medgett.

För egen del så tyckte jag att gårdagens Community Day var en av de bättre med bra tillgång på Slakoth och inte överdriven tillgång på shiny Slakoth. Tydligen var Skellefteå med omnejd ett undantag för på många platser så har Community Day inte fungerat alls.

rm5150

Nice job Niantic you fix one bug and now another bug comes up I can’t even log in to my game due to connection errors number 11 and missed out on community day today thanks a lot

Problemen tycks ha varit att Slakoth knappts fanns ute i det vilda efter den första halvtimmen.

shane1664

We had 30 mins here. Over three hours of rushing to all stops trying to get that one or two slakoth for a grand total of 68 catches. Most of them were in the first half an hour

Nytt event

För egen del så hände något de sista 20-30 minuterna då det såg ut som att eventet var över. Nästan alla Slakoth försvann men det var efter flera timmar med gott om ”spawns”. De spelare jag spelade med och mötte under de tre timmarna var tvärtom nöjda med dagen med balans mellan antalet Slakoth, shiny Slakoth och eventet som helhet. Nu ska tilläggas att vi hade perfekt sommarväder i Skellefteå under gårdagen vilket ju naturligtvis är en förutsättning för utomhusaktiviteter.

Pokémon GO: Tack för ett bra event Niantic