Det känns lite som att skiljas från en gammal kompis men nu har jag bytt ut Reeder, ett suveränt program för att hantera RSS-länkar mot News Explorer. Efter några veckors testande så är det bara att konstatera att det är så mycket enklare, smidigare och billigare att synkronisera direkt via iCloud.

Det är nämligen den huvudsakliga skillnaden. News Explorer synkroniseras via iCloud medan Reeder är beroende av en tredjeplats-tjänst. jag har under flera år använt Feedbin. En alldeles utmärkt tjänst som jag nu har slagit av och raderat mitt konto.

Trend

Jag vet inte om det är att betrakta som en trend men jag tycker mig se att alltfler utvecklare ansluter sina program mot iCloud och det säger sig självt att har du iCloud så är det smidigt att styra filer, synkronisering med mera mot Apples tjänst. Till att börja med så är det enklare att ha alla saker på en och samma plats även om du riskerar att få i tjänster och funktioner avbrott om iCloud inte fungerar. Det har sina risker med att ”lägga alla ägg i samma korg” som bekant.

Nu är Apples tjänster pålitliga och antalet avbrott på senare år är mycket få- Sedan var det pengarna. Även om Feedbin bara kostar några tior så är det ytterligare en abonnemangsavgift i raden av många. Det är däremot en tydlig trend – alltfler utvecklare ta betalt med abonnemang. Ett abonnemang mindre, smidigare synkronisering och ett program som i stort gör att allt fungerar precis som tidigare gör att Reeder nu har bytts ut mot News Explorer.

Macken fluktar in: News Explorer – en tuff utmanare till Reeder