Jag har under en längre tid stört mig på Disqus förb… inloggningskontroll som är den förb… Captchan med bilder. Nu har jag slutat att störa mig och slår av och kastar ut Disqus.

Bildcaptcha är bland det mest irriterande som någonsin fötts ute på nätet och naturligtvis vet jag och förstår jag varför de finns. Lika mycket som jag ogillar spammare ogillar jag klumpiga lösningar och de här bilderna med suddiga butiksentréer, bilar, bussar och trafikljus leder ofelbart till att du får sitta och klicka i 3, 4,5 eller 6 förb… bilder bara för att då veta att det finns ett trafikljus till cirka 5-6 kilometer i fjärran och det trafikljuset klickade du minsann inte på så här kommer en bild till.

Kommentar

Jag har tröttnat nu därför att en inloggning tar tre gånger så lång tid som det tar att besvara en kommentar. Disqus ska även synkroniseras fram och tillbaka till sin egen tjänst vilket ibland gör att kommenterar fördröjs i flera timmar. Det är för krångligt helt enkelt så nu har. jag synkat tillbaka alla kommentarer, slagit av Disqus och så kör vi med det inbyggda kommentarssystemet som finns i WordPress istället.