Bilder på vad som påstås vara nya Nintendo Switch min i har publicerats på nätet sedan en kinesisk tillverkare meddelat att de kommer att tillhandahålla tillbehör för den nya spelkonsolen.

Alla som hängt med i ryktesfloran runt Apples produkter känner igen mönstret – en asiatisk tillverkare skickar ut information om att de kommer att skal, skydd och andra tillbehör för nya iPhone.

Svaret på frågan är ja, det skulle företaget. De skulle skicka ut uppgifterna till bloggare och webbplatser i hopp om att uppgifterna skall publiceras. I materialet finns ofta med vad som ser ut att vara trovärdiuga bilder (se ovan) men som är datorgenererade bilder. Du som bloggare skulle också publicera uppgifterna som ett klickbete – så svaret är definitivt ja.

Bilden påstås föreställa nya Nintendo Switch Mini men det finns lite talöar som talar för att bilden är äkta.

Uppgifterna

Det finns lite eller ingenting som talar för att bilderna är äkta olika lite som att uppgifter från en tillbehörstillverkare ska tas på allvar. Redan för ett år sedan publicerade Wall Street Journal uppgifter om att Nintendo höll på att utveckla två nya modeller av Nintendo Switch – en ny, kraftfullare modell och Nintendo Switch Mini. Det senaste en mindre, lite billigare modell. Japanska Nikkei publicerade nyligen uppgifter om att Mini-modelln kommer att vara mindre än den nuvarande modellen, ha något mindre kraftfull hårdvara och vara en billigare modell.

Det har förekommit olika uppgifter som när Nintendo kommer att tillkännage lanseringsdatum och även uppgifter som hävdar att de nya modellen kommer senare i år. De uppgifterna tillbakavisades i en artikel av Bloomberg och till dags dato så har Nintendo inte kommenterat uppgifterna överhuvudtaget och inga tillkännagivanden har gjorts vid någon av de spelmässor som Nintendo deltagit vid hittills i år.

Skulle nu inte datorgenererade bilder duga så finns alltid möjligheten att ladda in bilderna i en 3D-printer och skriva ut det som du tror kommer att vara den färdiga produkten.