Jag var en inbiten användare av webbläsaren Opera under flera år enda tills webbläsaren började att halka efter i utvecklingen och den blev alltmer udda, Numera är Opera en webbläsare i mängden med en del annorlunda funktioner men den dras fortfarande med buggar och renderingsproblem.

En webbläsare ska vissa webbplatser korrekt. Punkt.

Det är det enklaste och mest fundamentala och om alla andra webbläsare klarar att visa en sida korrekt så ska Opera också kunna göra det, även om det kan finnas kodfel eller liknande på sidan. Bra webbläsare måste idag vara förlåtande, självkorrigerande och problemlösande. Det är inte Opera och i en jämförelse så klarar den olika webbplatser ungefär lika bra som Microsoft Edge. Skillnaden är att Edge inte ’är färdig. Det är en testversion.

Tappar bort

Opera tappar bort länkat innehåll, visar inte ikoner och översätter en del tecken helt fel.Här på Macken X så innebär det att ikonen för menyn blir fel, allt innehåll från Instagram faller bort och alla sociala ikoner missas.

Det är inga stora fel men som sagt – Safari, Google Chrome och Firefox renderar allt innehåll korrekt och då ska Opera kunna göra det också. Det är för många småfel på en sida och när jag surfar runt med Opera så ser jag fler, liknande missar. Menyer visas med konstiga tecken, ikoner och bilder faller bort och inmläömnkat innehåll visas som stora svarta block.

Swing and a miss Opera!