Day One, det program och den app som jag använt i flera år för min egen dagbok, minnesanteckningar och en massa annat har uppdaterats för iOS till version 3.0. En version med massor av nyheter, finslipningar och justeringar. Macken X har kollat in.

Ny editor för att skriva med, ett mörkt tema som en förberedelse inför iOS 12 och möjlighet att spela in ljud är bara några av de saker som är nytt.

Nya funktioner

Den nya editorn är överskådlig, snygg och lättanvänd liksom  ljudinspelningen där du även kan använda diktamen som fungerar klart anständigt – på engelska.

Day One har alltid varit ett väldesignat, mycket genomtänkt program och app och den nya versionen är ingen undantag. Verktyg har samlas ihop vilket ger en snabbare och mer lättanvänd app. Det är sammantaget inga stora dramatiska förnedringar och förbättringar men det är ena rad små, viktiga förbättringar vilket gör en bra app ännu bättre.

Menyerna har placerats i underkant och de är nu mer lätta att läsa och förstå med tydliga ikoner. Ett exempel på ökad användarvänlighet är möjligheten att redigera och ändra text. Nu kan du trycka var du vill för att starta redigeringsläget och slippa ledda efter ”Edit” – smart, elegant och smidigt.

Prenumeration

Day One gör nu som många andra och går över till en prenumerationsmodell och jag vet vad det på sikt kan göra för den månatliga kostnaden för att använda program och appar men samtidigt så måste utvecklare skaffa sig en mer stabil och hållbar affärsmodell. Day One kostar 259 kronor per år och då får du synkronisering, Dark Mode och appar och program för alla dina Apple prylar. Det när trots allt ett mycket överkomligt pris för att säkerställa fortsatta utveckling av ett riktigt bra program.

Betyg

App: Day One 3
Pris: 259 kronor per år
Betyg:

What’s New in Day One

Version 3.1.2:

  • Performance improvements and bug fixes
Requirements for Day One
  • Intel, 64-bit processor
  • macOS 10.13 or later