Är du utvecklare och vill tjäna pengar på din app så är rådet enkelt – satsa på iOS och App Store. De senaste beräkningarna säger nämligen att App Store drar in 64 procent mer pengar än Google Play.

Uppgifterna är inte direkt nyheter, så har det varit sedan flera år tillbaka trots att Android har en betydligt större marknadsandel så köper iOS-anvöndare avsevärt mycket flera appar, abonnerar på tjänster och köper saker i den interna butikerna (köp-i-app).

Analysis into quarterly spending in apps for the top 100 publishers in the App Store and Google Play by Sensor Tower’s Store Intelligence claims the firms generated a combined average of $130.4 million in consumer spending for the first quarter of 2019. The data also indicates the average gross income for the publishers was $83.8 million from App Store sales, while the Google Play equivalent was $51 million in the period.

Further analysis of the first quarters of 2014 until 2019 also indicates a compound annual growth rate of about 31% throughout the period, with the App Store slightly better than Google Play again with 31.3% and 31.2% respectively. In the five-year period, the App Store’s average revenue for the top apps grew 291%, whereas Google Play apps saw a 289% increase.

AppleInsider