Foxconn, Apples största och viktigaste leverantör, säger nu att de har kapacitet att bygga alla Appoles iPhone utanför Kina i den händelse Trumps slår till med strafftullar vilket skulle kunna påverka iPhone negativt.

Det har spekulerats i hur strafftullar och avgifter kan komma att påverka Apple – som har en del av sin tillverkning i Kina. Strafftullar kan säga priset på iPhone med 10-25 procent har en del analytiker hävdat. Nu går Foxconn ut med beskedet att de har produktionskapacitet tillräckligt, utanför Kina, vilket i så fall innebär att det inte blir aktuellt med några strafftullar.

According to a senior executive at Hon Hai, also known as Foxconn, the company has more than enough capacity to make all iPhones bound for the US outside of China if necessary.

“Twenty-five percent of our production capacity is outside of China and we can help Apple respond to its needs in the US market,” said Young Liu, Hon Hai’s semiconductor division chief, at an investor briefing in Taipei.

At the briefing – which was first reported by Bloomberg – Liu said the company was investing in India, where several older iPhone models are already made at a plant in Bangalore.

The Guardian